torsdag 22 maj 2014

Ja hej

För tillfället håller jag på med en del i terapin som kallas exponering (enkelt sagt att utsätta sig för sina rädslor). Detta tillsammand med en sorts lightversion av PE (kort för Prolonged Exposure. En metod som används för traumabearbetning vid posttraumatiskt stressyndrom). Detta är - utsäkta ordvalet - bajsjobbigt!! Jag sitter i en stol, blundar och tar mig tillbaka till situationen jag upplevt. Jag berättar om händelsen i nutid och målet är att känna känslorna jag kände då. Detta spelas in och jag lyssnar på det varje dag. Det i sig är ju en exponering eftersom jag vanligen vill undvika att tänka på den. Men exponeringsarbetet handlar om att våga känna känslor. Jag har en mycket stark rädsla för att känna känslor. Det är inte så praktiskt och inte minst för en person som passar bra in i diagnosen högkänslighet (mer om det i ett annat inlägg) Hur som helst... Detta arbete är krävande och tar energi. Terapisessioner som kan vara i två timmar.

Så, det är mitt liv just nu. Men det innehåller också utflykter till lund, lite tv, promenader, kattkel och annat smått och gott. Jag önskar att jag där kunde skriva en massa kreativa saker. Tyvärr har jag under en längre tid känt mig blockerad av någon sorts oidentifierad energi. Jag jobbar för att släppa den. Jag ska i helgen försöka sätta mig ner och bara gå emot den där energin. Bara göra och skita i att jag känner mig blockerad. Jag tror att det är den enda lösningen. Jag har ju idéer, det är i att få ut dem på pappret som proppen sitter.

Tills vidare kan ni få se en bild på Lo som krupit in i påslakanet som han gjorde som bebis. Skillnaden nu är att han inte kommer ut genom det lilla hålet högst upp längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar