måndag 5 maj 2014

Tavla: Om Tillit

Hej hopp. Här kommer ett inlägg som egentligen skulle postats igår men det ville inte det just då. Gör ett nytt försök nu...

Jag har målat en tavla! För ett år sedan hade det inte varit nåt märkvärdigt men idag råkar det vara så. Det handlar om att jag inte målat så mycket den senaste tiden. Ritat lite, målat inget. Jag antar att det kommer sådana perioder då och då...

Jag har inte känt lust att gå till ateljen. Jag har skyllt på tidsbrist lite för länge för att verka troligt. Till en början var det nog så men jag har mer och mer förstått att det kan vara ett undvikande. För just på det stället, i ateljen i aktiveringshusets källare. Där satt jag dag ut och dag in utan vänner, utan daglig social kontakt med andra än personalen. Jag älskade ensamheten där mitt på dagen eller senare på kvällen när andra var någon annan stans. Då kunde jag slippa tro att de viste saker om mig som jag inte ens viste själv. Tanken på vilka fler rykten som gick gav mig rysningar. Där var jag helt själv. Uppslukad av mig och färgen. Bilderna och ensamheten. Jag tänkte förstås mycket på de andra. Saknade gemenskapskänsla och tillhörighet. Att bli omtyckt och uppskattad.

Jag tror det sitter kvar. I mig. Alla timmar efter varandra som gick åt att stå ut, få tiden att gå i den där salen. Få tiden att försvinna. Få problemen att försvinna. Jag trivs där inte på samma sätt nu när jag är någon annan. Nu när jag kan uppskattas och vara med. Dock betyder det inte att det är en bra idé att undvika platsen. Det bekräftar tanken om att platsen är farlig eller obehaglig i sig. Därför tvingade jag mig dit idag. Idag när jag ändå hade en idé jag ville få på duk. (Jag satte också handavtrycket på min schackrutstavla som jag sagt att jag ska göra sen jag gjorde den för typ ett år sedan...)

Här under ser ni de båda bilderna. Texten i första tavlan är från en dikt jag skrivit. Vet inte om jag lagt upp den här nån gång. Kan lägga upp hela imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar