måndag 12 januari 2015

Lite skäll, lite tröst och mycket dbt-jobb

Jag hade just ett pepptalk med mig själv. Eller mest en ordentlig jäkla utskällning. Sa till mig själv på skarpen för det behövdes verkligen. Jag har varit så elak emot mig själv, kallat mig för dumma saker, kritiserat och allmänt varit jävligt spydig och dömande. Vad ger mig rätten att vara sådan mot mig själv? Jag skulle ju aldrig i livet säga sådana elaka saker till någon annan. Var rättfärdigar att säga det till mig själv. Jag undrade just varför jag kände mig så illa till mods och ledsen trots att jag haft en bra dag. Sen kom jag på vad jag sysslade med. Känslan sitter dock kvar än. Men jag är på rätt väg tillbaka nu när jag uppmärksammat det hela. Det är ju något bra i alla fall. Nu ska jag, med min ledsenhet, krypa ner i soffan och se på serier. För jag behöver det. Skolstarten har gjort mitt system överstimulerat och jag rusar fram med takte som den medför utan att stanna upp och ifrågasätta hastigheten. Så nu bromsar jag in lite. Försöker lugna min puls som allt för mycket skenar iväg. Andas och försöker att acceptera läget.

Btw, jag har en app på min telefon som heter dbt112, vet att den finns för androdid i alla fall. Så om ni kan - skaffa den! Den är awesome. Hur som helst så har den ett veckans tips. Det är som en liten uppgift i självhjälpssyfte som ibland innefattar att skriva, ibland göra eller tänka. Den har just startat om, då det är nytt år, så jag tyckte det var ett utmärkt tillfälle att börja göra de uppgifterna och försöka att göra dem i ett år. En utmaning som ger mig djupare självinsikt.

Denna vecka är uppgiften att skriva 100 positiva egenskaper hos sig själv. Jag tänkte: hur i hel.... Men sen lät jag boken vara uppe och insåg att jag kan ju fylla på när jag vill. Det måste ju inte vara inom en vecka. Men snacka om utmaning!

Slänger in en 20-talsbrud också som jag kluddade ihop igår

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar