söndag 22 februari 2015

"den som (inte) får finnas"

På SVT 2. En miniserie som handlar om ungdomar med diagnosen Aspergers syndrom och hur det är att leva med det. Jag hade höga förväntningar. Tyvärr kunde de medverkande stundtals kännas så jäkla bittra. Jag är ledsen men det ger en dyster jobbig stämning och det blir ibland tråkigt att titta på.

Alla som mår dåligt är mycket i sitt ego. Trust me I know. Det är ju faktiskt att de visar de bitarna. Men tja... det blir, nästan pinsamt, när bitterheten lyser igenom så oerhört. Men också sorgligt. Sorgligt att se människor som inte har förlikat sig med sitt förflutna och hyser hat emot andra människor. Skuldbelägger. Jag kan förstå ett sådant hat, men hat är aldrig en lösning. Det gör att ägaren till hatet bryts ner inifrån. Ingen människa orkar leva en längre tid med bitterhet och hat. Det är ren förödelse för ens hälsa. Så då blir jag ledsen. JAG vill hoppa in där och ruska lite i dem på ett vänligt sätt. Få dem att gå acceptansens väg istället för hatets som leder mot undergång rent själsligt.

Hur som helst. Jag kan inte riktigt säga vad jag tycket om programmet. Det känns oerhört viktigt, även om det inte levde upp till just mina förväntningar. Dock kommer också min egen noja in som säger, "bara inte människor som bär okunskap, ser programmet och tänker att aspergare är bittra jävlar." Ha! Låt oss hoppas det bara var min dagsform och mina tankar som gav programmet den vinkeln. Låt oss hoppas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar