tisdag 12 april 2016

Congratulations. You made it through another year.

Det känns mer mer mer... passande att säga. Egentligen.

Grattis.
Du klarade dig igenom ett år till.
Du överlevde ett år till.

Att fylla år är nu mera för mig ett underligt fenomen. Ju mer jag tänker på det. Och innebörden känns mer och mer som ovan skrivna grattishälsning. För det är lite så jag upplever det.

Det handlar inte om att fylla år, om åren i sig. Om summan. Det handlar om att du lever. Och att du överlevt. Jag har överlevt i 24 år nu. Det betyder för den sakens skull inte att var dag måste vara en kamp i sig,  även om jag upplevt att det varit så i många, långa perioder. Våra liv ser olika ut. För mig är det inte självklart att var och en vill/kan leva bara för att en råkar ha fått ett liv. För mig är levandet i sig en bedrift lika mycket som en kan säga att det är en "gåva".

Jag inser att detta kan få en negativ klang när en läser det. Men det är inte alls så jag känner det. Det handlar om att inte ta för givet. Om att inte bagatellisera livet. Det är en kamp för många. Det är många som förlorar den kampen men vi är också många som vinner. Och vi är många som då och då behöver övertyga oss om att det är värt besväret. Smärtan och våndan.

Så jag önskar alla dagens födelsedagsbarn Grattis!
Du klarade dig igenom ett år till.
Jag önskar er lycka till på färden mot nästa anhalt. Vad det än må vara.

(Här skulle jag velat ha en bild som jag har i huvudet, men jag orkar inte rita den nu, kanske kommer den vid ett senare tillfälle.
Håll till godo med denna istället.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar